İş Yeri Sigortaları

İşyeri sigorta ile, işyeri binanızı, muhteviyatınızı (Demirbaş, makine-tesisat, emtea vb.) ve camlarınızı, paket olarak bir araya getirilmiş otomatik teminatlar çerçevesinde sigorta güvencesinde. Ayrıca poliçe dahilinde çalışanlarınız için Ferdi Kaza Teminatı da sağlayabilirsiniz.


Hırsızlık:
Hırsızlık sonucu çalınan emtea ve sabit kıymetler, hırsızın işyerine girerken verebileceği zararlar.

Grev, Lokavt, Terör: Grev, lokavt, halk hareketleri, terörist eylemler ve kötü niyetli hareketler sonucunda ve bu hareketleri önlemek amacıyla yetkililerce yapılan müdahaleler nedeniyle işyerinde meydana gelebilecek hasarlar.

Yer Kayması: Yer kayması ve toprak çökmesi nedeniyle işyerinde meydana gelebilecek her türlü hasar.

Deprem: Deprem nedeniyle işyerinde meydana gelebilecek her türlü hasar.

Yıldırım: Yangın çıksın ya da çıkmasın, yıldırım düşmesi sonucunda oluşabilecek hasarlar.

Yangın: İşyerinde ya da yakınında çıkabilecek bir yangının yayılması sonucunda alevlerin ve dumanın binaya ya da eşyalara verebileceği zararlar.

İnfilak: Doğalgaz, tüpgaz, havagazı ve kalorifer kazanı tesisatının infilakı sonucu oluşabilecek hasarlar

Fırtına: Fırtına ya da fırtına sırasında rüzgarın sürüklediği veya attığı cisimlerin çarpması sonucu oluşabilecek hasarlar.

Dahili su ve sel su baskını: Su tesisatının patlaması, sular kesildiğinde sigortalının ya da komşularının musluklarını açık bırakması sonucu doğabilecek hasarlar. Sel ya da su baskınında işyerinin uğrayabileceği zararlar

Kar Ağırlığı: Çatıda biriken kar ağırlığı nedeniyle oluşabilecek zararlar.

Cam Kırılması: İşyerinde bulunan kapı ve pencere camlarının kırılması sonucu meydana gelebilecek hasarlar.

Enkaz Kaldırma: Teminatlardan doğabilecek hasarların limitler içinde oluşturduğu enkazın kaldırma masrafları

Araç Çarpması: Her türlü kara, hava ve deniz aracının işyerine çarpması halinde meydana gelebilecek hasarlar. Duman: Isıtma ve pişirme cihazlarının arızasından kaynaklanan dumanın, doğrudan verebileceği zararlar.

Komşulara Karşı Sorumluluk: Yangın, dahili su hasarları nedeniyle komşulara karşı sorumluluk.

3.Şahıslara Karşı Sorumluluk: Sigortalının, işyerinde 3. Şahıslara verebileceği maddi ve bedeni zararlardan doğan hukuki sorumlulukları.

Mal Sahibine Karşı Sorumluluk: Bina sigortalıya ait değilse, o işyerinde kiracı olarak bulunuluyorsa, yangın, dahili su, ve duman hasarlarının gerçekleşmesi sonucunda mal sahibine karşı sorumluluk.

Kira Kaybı: Yangın hasarı nedeniyle, işyerinin kullanılamayacak duruma gelmesi halinde, sigortalı kiracı ise ve kira bedelini peşin ödemiş ise, işlememiş sürenin kira karşılığı; sigortalı mal sahibi ise, işyerinin boş kalması sonucunda alınamayan kira gelirinden doğabilecek kayıplar.

Hekim Mesleki Sorumluluk Sigortası Nedir ve Neden Yaptırılmalıdır ?

Daha önce ABD ve Almanya gibi gelişmiş ülkelerde uygulanan hekim mesleki sorumluluk sigortası, hekimlerin mesleki uygulamaları sırasında oluşabilecek hatalar sonucunda ödenecek tazminatları karşılamak için, sigorta şirketleri tarafından sunulmaktadır. Şu anda ülkemizde rastlayabildiğimiz mesleki hatalar sonucunda ödenecek yüksek tazminatlara karşı hekimlerin güvence altında olmaları için bu sigortayı yaptırmaları büyük avantaj sağlayacaktır. Zorunlu Hekim Mesleki Sorumluluk Sigortası, mesleki hizmetler sırasında hastanın bir kusur veya ihmal sebebi ile yaralanması, sağlık durumlarının daha da kötüye gitmesi veya hayatlarını kaybetmeleri durumunda oluşabilecek tazminatları karşılar.

Sigorta Primleri Neye Göre Belirlenir?

Hekim mesleki sorumluluk sigortası primleri, hekimlerin çalıştığı daldaki risk gruplarına göre belirlenir. Şu anda 4 adet risk grubu bulunuyor. Bu risk gruplarından primleri en ucuz olan ve en düşük riske sahip olan 1. grup, en fazla riske sahip olan ve en fazla prime sahip olan grup ise 4. gruptur. Örnek vermek gerekirse, Çevre Sağlığı dalı 1. Grupta iken, Çocuk Acil 4. grupta yer almaktadır. Hangi grupta bulunduğunuza bağlı olarak primler ortalama 130 TL – 800 TL arasında değişkenlik gösterebilir. Tabi ki hangi grupta olursanız olun, yatırdığınız prim miktarı çoğaldıkça, alacağınız teminat miktarı da yükselmekte. Ayrıca sigorta primlerinin ödemeleri peşin olarak yapılıyor.

Hekim Mesleki Sorumluluk Sigortası Yaptırırken Dikkat Edilmesi Gereken Konular Nelerdir?

Bu sigorta türü de tıpkı Dask gibi zorunlu bir sigorta biçimidir ve bu sigortayı yaptırmayanlar için para cezası bulunmaktadır. Eğer hekim olarak çalışıyorsanız vakit kaybetmeden bir an önce bu sigortayı yaptırmalısınız. Yatıracağınız primlerin, sahip olacağınız teminat bedeline etki edeceğini hesap ederek priminizi dikkatli yatırın. Formu doldururken sizin branşınızı en iyi tanımlayan bölümü seçiniz, çünkü branşlara göre risk grupları ve dolayısıyla ödenecek primler farklılık gösterebilmektedir.

İnşaat All Risk Sigortası:

İnşaat all risk sigortası, inşaatın ön depolama safhasından başlar. Tahahhüt edilmiş işlerin kabulüne kadar geçen dönemde, müteahhit’in karşı karşıya kalabileceği ani ve beklenmedik riskler sonucu gerçekleşebilecek kayıp ve hasarları karşılar.

Bu teminata ek olarak ek prim alınarak, teminata dahil edilebilecek riskleri, üçüncü şahıs mali mesuliyet , enkaz kaldırma, fazla mesai ve seri vasıtalar, grev, lokavt, kargaşalık, halk hareketleri, terör, bakım devresi teminatları olarak sıralamak mümkündür.

Bu sigorta ile verilen teminatların süresi proje süresi ile sınırlı olup projenin bitirilip teslim edilmesi ile son bulur.

Teminat verilen bedel yani sigorta bedeli inşaat-montaj projesinin ulaşacağı son değer veya proje bedelidir.

Montaj All Risk Sigortası:

Montaj all risk sigortası, montajın ön depolama safhasından başlar. Tahahhüt edilmiş işlerin kabulüne kadar geçen dönemde, müteahhit’in karşı karşıya kalabileceği ani ve beklenmedik riskler sonucu gerçekleşebilecek kayıp ve hasarları karşılar.

Bu teminatın yanında ek prim alınarak kapsama dahil edilebilecek riskleri, montaj ekipman, makineleri ve şantiye tesisleri üçüncü şahıs mali mesuliyet enkaz kaldırma fazla mesai ve seri vasıtalar grev, lokavt, kargaşalık, halk hareketleri, terör tecrübe devresi (4 hafta üzeri) teminatları olarak sıralamak mümkündür.

Bu sigorta ile verilen teminatların süresi proje süresi ile sınırlı olup projenin bitirilip teslim edilmesi ile son bulur.

Teminat verilen bedel yani sigorta bedeli inşaat-montaj projesinin ulaşacağı son değer veya proje bedelidir.

Makina Kırılması Sigortası:

Bu sigorta, makinelerin çalışırken veya aynı iş yerinde temizleme, yer değiştirme esnasında oluşabilecek ani ve beklenmedik her türlü sebepten dolayı oluşabilecek hasarların giderilmesi için gereken tamirat ve ikame masraflarını temin eder.

Ek prim alınarak, bu teminata dahil edilebilecek riskleri, fiziki infilak temel ve kaideler fazla mesai ve seri vasıtalar grev, lokavt, kargaşalık, halk hareketleri, terör (yangın ve doğal afetler ana teminata dahil değildir.) olarak sıralamak mümkündür.

Sigorta koruması verilen , teminat süresi genellikle 12 aydır.

Teminat verilen bedel Makine-Cihazların yeni alım bedelidir.

Elektronik Cihaz Sigortası:

Elektronik cihaz sigortası, elektronik cihazların çalışırken veya aynı iş yerinde temizleme, yer değiştirme esnasında ani ve beklenmedik her türlü sebepten dolayı oluşabilecek hasarların giderilmesi için gereken tamirat ve ikame masraflarını karşılar.

Elektronik cihaz sigortası teminat altına alınan riskleri ek prim alarak genişletmek mümkündür. Bu anlamda fiziki infilak temel ve kaideler, fazla mesai ve seri vasıtalar, grev, lokavt, kargaşalık, halk hareketleri, terör gibi teminatları poliçeye eklemek mümkündür.

Bu sigorta ile verilen teminat genellikle 12 ayla sınırlıdır.

Sigorta bedeli, elektronik cihazların yeni alım bedelidir.

EMTİA NAKLİYAT SİGORTALARI

Uluslararası ve Yurtiçi emtia nakliyatında nakliyat hasarları Nakliyat emtia poliçesi ile güvence altındadır.

Kara, hava, deniz ve demiryolu taşımaları esnasında meydana gelebilecek ve Nakliyat Emtia Sigorta Poliçesi ile teminat altına alınan riskler:

  • Kazalar,
  • Hırsızlık,
  • Yükleme-boşaltma hasarları,
  • Doğal afetler

YURTİÇİ TAŞIYICI MALİ MESULİYET (SORUMLULUK) SİGORTALARI

Üçüncü şahıslara ait muhtelif emtianın yurtiçinde karayolu ile taşınması sırasında, poliçede belirtilen kapsam çerçevesinde meydana gelecek kazalar nedeniyle taşınan emtianın zarara uğraması sonucu taşıyıcı firmaya düşen yasal mali sorumluluğu kapsar.

TEKNE (HULL) SİGORTALARI

Gemilerin

kötü hava şartları,
fırtına,
karaya oturma,
çarpma ve çarpışma

sonucu uğrayacağı zararları teminat altına alır.

YAT SİGORTALARI

Denizde,
karada,
tamirde,
çekek yerinde
depoda

iken yatların gövdeleri, motor veya makineleri, servis botları, donanım ve ekipmanları deniz veya diğer rizikolara karşı teminat altına alınır.

Üçüncü şahıslara verilecek maddi ve bedeni zararlar da bu sigorta kapsamı altına alınabilmektedir.

GEMİ İNŞAAT SİGORTALARI

Gemi inşaatı,
Tamiri
tadili

ile ilgili rizikoları teminat altına alır.

LİMAN/TERMİNAL İŞLETENLERİ SORUMLULUĞU

Liman işletme faaliyeti ile ilgili olan ve limanda bulunan deniz taşıtları, kargo, ekipman vb. ile 3.şahıs mallarında yükleme, boşaltma, yanaşma sırasında oluşabilecek zararlar, limana emanet olarak bırakılmış deniz taşıtları nedeniyle 3.şahıslara veya mallarına gelebilecek zararlar ve bu zararlar ile ilgili dava masraflarını teminat altına alır.

GEMİ TAMİRCİLERİ HUKUKİ SORUMLULUK SİGORTASI

Gemi tamircilerinin/onarımcılarının iskeledeki, kızaktaki gemiler ve kendi kontrolündeki 3.şahıslara ait emtea, araç vb. ile 3.şahısların kendilerine gelebilecek gemi tamirciliği faaliyetinden kaynaklanan sorumluluk hasarlarını teminat altına alır.

MARİNA İŞLETMECİLERİ HUKUKİ SORUMLULUK SİGORTASI

Marina/Çekek Yeri işleten Sigortalının sigortalı mahalde marine/çekek yeri işletme faaliyeti ile ilgili olarak 3.şahıslara karşı verebileceği zararlardan kaynaklanan hukuki sorumluluğunu teminat altına alır.

DEPO İŞLETENLERİ HUKUKİ SORUMLULUK SİGORTASI

Depoda bulunan 3.şahıslara ait malların, depo içerisinde istiflenmesi, boşaltılması ve yüklenmesi sırasında mallarda doğrudan fiziksel olarak meydana gelecek zararlar neticesinde depo işleticisine karşı ileri sürülen yasal sorumluluk taleplerini temin eder.

Konut sigortası evinizi ve ailenizi koruma altına alan en önemli sigortadır. Konut sigortaları evinizi yıkılmalardan, hırsızlıktan, terörden ve kazalardan korumayı amaçlayan bir sigorta çeşididir. Yeni gelen günün ne getireceği bilinmeyeceğinden konut sigortası yaşanabilecek risklere karşı size teminat altına alır. Evinizin bir teminat altında olduğunu bilmek evden uzaklaştığınız her an size güvende hissettir. Aylık taksitler ile evinizi sigorta altına alabilirsiniz. Bu sigortalar yıllık olarak yapılır. Her sene yenilenebilir. Uzun süre aynı sigorta şirketinden konut sigortası yapıyorsanız ödemelerde indirimler de söz konusu olacaktır.

Evinizde yukarıda söz edilen herhangi bir hasarın gerçekleşmesi durumunda çoğunlukla eşyalar da zarar görecektir. Bu yüzden sigorta yaptırılırken konutların içindeki eşyalarla beraber sigorta kapsamına alınması gereklidir. Az bir maliyete daha katlanılarak eşyalar da güvence altına alınabilir.

Konut sigortası yaptırmak için illaki ev sahibi olmanız gerekmez, kiracı olunması durumunda da sadece eşya teminatı alınarak eşyalar güvence altına alınabilir.